3 steder, hvor du kan finde fotos til din slægtsforskning

Slægtsforskere er konstant på jagt efter steder, hvor de kan finde fotos til deres slægtsforskning, for et billede siger mere end tusind ord, og det gør det mere interessant at læse, hvis der er fotos fra familiens liv. Der findes tre steder, hvor du kan finde fotos til din slægtsforskning:

Hos dig selv, din familie og familiens venner

Har du fotos liggende, som bør scannes ind på computeren, så du altid har nogle gode billeder af familiens medlemmer eller har du allerede gjort det?
Din familie; søskende, forældre, fætre og kusiner kan også have fotos liggende, som du slet ikke kendte til.
Har du overvejet at spørge dine forældres venner, om de har fotos liggende, som du må kopiere? Eller hvad med deres skolekammerater?

Facebook. Grupper med lokal interesse

På Facebook findes mange grupper med interesser for enkelte byer eller egne. Her bliver der ofte lagt fotos op af personer, bygninger eller byens liv, som kan være interessante for dig at se.

Lokalhistoriske arkiver

Du kan finde mange fotos tilhørende lokalhistoriske arkiver på arkiv.dk, men der findes andre spændende steder. Husk, at du altid er velkommen til at besøge et lokalt arkiv fysisk og ikke kun på nettet.
Danske billeder (lang tid om at åbne) finder du fotos fra 14 kommuner.
Det kongelige bibliotek har også fotos, som kan være interessante.
Aagaards billeder  indeholder 724 billeder med personer fra Koldingegnen taget fra 1857 til 1880.
I Aalborg har fotografen Tønnies efterladt mere end 100.000 poster, som kan ses på Aalborg Stadsarkiv.

Husk at give fotografierne luft. Få inspiration i Giv billederne luft, så du selv og andre får mest muligt ud af at læse din slægtsforskning.

Du har nu tre steder, hvor du kan finde fotos til din slægtsforskning. Kender du andre gode steder at finde fotos er du meget velkommen til at skrive om dem herunder.

Fotoet er taget den 13. september 1891 og forestiller gårdejer Bendtzens børn. http://www.aalborgstadsarkiv.dk/AalborgStadsarkiv.asp?Link=851-01B23646.

Hvor langt tilbage kan du finde fotos til din slægtsforskning?

I 1820’erne opfandt franskmanden Joseph Nicéphore Niépce muligheden for at fastholde virkeligheden som fotografier. Han arbejdede sammen med Louis Daguerre og den 19. august 1839 betragtes som fotografiets officielle fødselsdag.

I 1842 åbner Mads Alstrup det første portrætstudie i København. 10 år senere har København mere en 100 atelierer og provinsen følger hurtigt trop, skriver Den store danske Encyklopædi. Det betyder, at hvis du er heldig kan du finde fotos af dine aner tilbage til 1840’erne.

God fornøjelse med at finde fotos til din slægtsforskning.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, hvis du ønsker at modtage inspiration til din slægtsforskning.

2 Replies to “3 steder, hvor du kan finde fotos til din slægtsforskning”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.