Slægtsforskning om sommeren

Slægtsforskning om sommeren er jo lige som slægtsforskning resten af året, hvad kilderne angår, for de ligger på nettet eller i arkiverne.

Tag ud i sommerlandet

Benyt sommeren til at tage ud i sommerlandet. Besøg nogle af vore museer eller besøg de egne, hvor dine aner kommer fra.

Længere nede kan du få ideer til, hvor du kan finde spændende museer. Du kan besøge større museer som Nationalmuseet i København, hvor du skal bruge hele dagen på at se samlingerne, men der er jo også museer som Fængslet i Horsens, som fortæller om fængselslivet, eller Forsorgsmuseet i Svendborg, hvor du får indtryk af livet på en fattiggård og anbragte børn.

Hvilke museer, du skal besøge? Dem, du har lyst til at se. Det meste er kedeligt, hvis man hellere vil noget andet. Det spændende ved at komme ud er, at man bliver mindet om noget, som man godt vidste eller får en viden man ikke har haft før. Et museum som overraskede mig positivt var Danmarks Industrimuseum, som ligger i Horsens. Ud over store maskiner er her også en butiksgade og to opgange, hvor man besøger lejligheder fra 1880’erne op til vores tid. I deres Klædeskabet er det muligt at se tøj fra dine unge dage, og du må prøve det på! Er du på de kanter og vil bruge et par spændende timer på museum, så er Danmarks Industrimuseum absolut et besøg værd.

Hvor finder du museerne?

Du kan bruge danmarksmuseer.dk. Her taster du museumsnavn, by eller postnummer ind og du får en liste over museer. Du kan bruge hjemmesiden eller deres app og få forslag til særudstillinger osv.

VisitDenmark  giver information om seværdigheder og museer i hele landet. Her er også oplysninger om andre arrangementer og overnatningsmuligheder.

Holder du ferie i et bestemt område, kan du søge på Google. Søg på byens eller områdets navn og ordet museum.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.