Interview om Slægtsbog – udfyld den selv

Interview om Slægtsbog – udfyld den selv med forfatteren Gitte Christensen.

Hvorfor lavede du Slægtsbog – udfyld den selv?

Der var flere af mine aftenskolekursister som efterspurgte en slægtsbog, de selv kunne udfylde i hånden. De syntes, at de bedre kunne have styr på oplysningerne på den måde.

Hvilke overvejelser gjorde du dig, da du lavede Slægtsbog – udfyld den selv?

Den skulle være overskuelig og have god papirkvalitet, for man tager sådan en bog frem mange gange. Det stod hurtigt klart for mig, at hver person skulle have en side hver, og jeg valgte til og med tipoldeforældrene, fordi det passer med en klassisk anetavle.

Mangler der noget i Slægtsbog – udfyld den selv?

Der er ikke fortrykt plads til børn. Man må skrive dem ind på de tomme linjer. I designprocessen afprøvede jeg forskellige løsninger, men så var der ikke plads til nogle af de andre oplysninger, man finder, så jeg valgte løsningen uden fortrykt plads til børnene. Desuden er der stor forskel på, hvor mange børn folk fik. Vi er sikre på, at de efterlod sig mindst et barn, ellers ville de jo ikke efterlade sig efterkommere, men de kunne jo sagtens have 6-8 børn, så den valgte løsning er den bedste, så kan man skrive børnene ind eller andre vigtige oplysninger, som hvor anerne boede.

Hvorfor er den fortrykte tekst med gotisk skrift?

Det er den heller ikke. Jeg forsøgte, men jeg var bekymret for om alle kunne læse den. Jeg valgte en håndskriftslignende skrifttype, så kan den måske matche skriverens håndskrift. Det, syntes jeg, var pænere.

Du har lige trykt en ny udgave, hvad er forskellen?

I første oplag var anetavlen på bagsiden. Det gjorde det svært at skrive på den. Nu er den rykket ind i bogen, så man har bedre papir at skrive på.

Du går meget op i papirkvaliteten, betyder det virkelig så meget?

Ja. Det bliver meget tydeligt, hvis man sammenligner bogens sider med kopipapir. Det er en helt anden kvalitet. Det er meget mere lækkert. Desuden skal man kunne skrive på begge sider af papiret, så det skal være en god kvalitet. Min næste bog bliver sikkert lidt tyndere papir, for den er ikke lavet til, at man skal skrive i den.

Din næste bog?

Jeg skriver på en bog, som jeg forventer at udgive i efteråret 2018.

Hvad handler den nye bog om?

Det bliver også noget slægtsforskningsrelateret, og jeg forventer, at det bliver samme format og omfang som Slægtsbog – udfyld den selv. Slægtsbog – udfyld den selv er på 36 sider og i A4-størrelse.

Du vil ikke røbe mere om din nye bog?

Læserne af mit nyhedsbrev bliver de første, som hører om det. Alle er velkomne til at tilmelde sig nyhedsbrevet og derved være de første, som hører titel og indhold.