Beskriv din barndoms jul

Beskriv din barndoms jul for dine børn og børnebørn. Mange slægtsforskere arbejder meget med 1800-tallet og 1700-tallet, men for vore børnebørn er vi ofte selv langt mere interessante end nogle døde mennesker, som levede for mange år siden.

Hvordan kommer du i gang?

Find pen og papir eller skriv på pc eller tablet. Det er meget forskelligt, hvad man foretrækker.

Skriv om det, du husker fra din barndoms jul. Måske kender du det? Det er nemmere at huske tilbage til ens barndom end, hvad vi foretog os i går.

Det vigtigste du skal vide, om at skrive om din barndoms jul er, at mange går i stå undervejs. Nogle gange bliver hjernen tom, når den ser det tomme papir, og så er det godt at bruge de fem emner herunder.

1. Juleforberedelser

Hvilke forberedelser var der til julen? Hvornår begyndte I at tælle ned til juleaften?

2. Julepynt

Hvordan pyntede I op? Hvilken julepynt havde I? Hvor meget julepynt havde I?

3. Juleaften

Hvordan foregik juleaften? Beskriv hvordan det foregik. Hvad fik I at spise? Hvilke gaver fik I?

4. Juledagene

Hvad foretog I jer i dagene efter juleaften? Besøgte I familie og venner? Skulle I arbejde, eller kunne I holde fri.

5. Julefester

Deltog du i julefester? Var der forskel på, hvad børn og voksne deltog i? Hvordan foregik julefesterne?

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, hvis du ønsker at modtage inspiration til din slægtsforskning.
Tidligere nyhedsbreve har blandt andet indeholdt forslag til, hvor du kan finde fotos til din slægtsforskning. Er du ny kan du have glæde af at kende disse 10 gode hjemmesider.

Bog om at skrive erindringer

I 2019 udgiver jeg en bog om at skrive erindringer. Jeg tror, at du vil finde meget inspiration i den til at komme i gang med at skrive dine erindringer, eller hvis du vil interviewe slægtens ældste.

Modtagere af mit nyhedsbrev bliver de første, som kommer til at høre om det.