Årets historiske bog 2017

Årets historiske bog 2017 offentliggøres den 25. marts i forbindelse med Historiske Dage i Øksnehallen i København. Senest fredag den 10. marts kan du afgive din stemme på den bog, som du mener fortjener titlen.

Juryen har valgt fem meget forskellige historiske bøger, vi kan vælge imellem. Jørn Brøndals Det sorte USA, Steffen Heibergs Nye horisonter, Poul Duedahls Ondskabens øjne, Annette Hoffs Nydelsesmidlernes historie i Danmark samt Lisbeth M. Imers Danmarks runesten.

Jørn Brøndals Det sorte USA

Handler om tiden fra Uafhængighedserklæringen til vores med Barack Obama. Udgivet af Gads forlag.

Steffen Heibergs Nye horisonter

Beskriver Europas kulturhistorie i renæssancen, dvs. perioden 1300-1600. Der sker store omvæltninger med pest, trykning af bøger og reformationen. Udgivet af Gads forlag.

Poul Duedahls Ondskabens øjne

Handler om Jens Nielsen, som var den sidste, der blev henrettet i Danmark (I fredstid, der faldt også dødsdomme efter besættelsen). Jens Nielsen skrev sine erindringer og via dem og en lang række kilder følger man hans liv til han dør den 8. november 1892 i Horsens Straffeanstalt. Ud over den gode historie, vil der være mange gode kildeangivelser, som kan være interessante for slægtsforskere. Udgivet af Gads forlag.

Annette Hoffs Nydelsesmidlernes historie i Danmark

Dagliglivets glæder i form af kaffe, the og chokolade, var en gang forbeholdt de velstillede. Vi følger udviklingen fra Danmark i 1600-tallet frem til i dag. Jeg har endnu ikke læst de tre bøger, men glæder mig til at gøre det. Udgivet af Wormianum og Den Gamle By.

Lisbeth M. Imers Danmarks runesten

Vikingetiden har efterladt os mere end 250 runesten. Lisbeth Imer fortæller om historien, men Roberto Fortunas fotografier viser, at der er forskel på at være amatør og professionel fotograf. Udgivet af Nationalmuseet og Gyldendal.

Hvor finder du bøgerne?

Du må en tur til din lokale boghandler eller på biblioteket. Der er mange gode bøger, vi kan have glæde og nytte af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.