Slægtsbog – udfyld den selv

Bloggen | Slægtsforskerskolen | Blog om slægtsforskning

Slægtsbog – udfyld den selv har jeg lavet, fordi flere slægtsforskere ønskede at købe en tom slægtsbog. Slægtsbogen skaber overblik over de indsamlede oplysninger, som når den ligger ved siden af pc’en.

Slægtsbog – udfyld den selv er et smukt hæfte, hvor der er lagt vægt på indhold og form. Det skal være nemt at arbejde med og pænt at se på, så man får lyst til at læse indholdet.

Sådan er hæftet opbygget

I hæftet er der plads til at skrive 30 aner ind. Hver ane har én side, så der er plads til at skrive det mest nødvendige eller at lime et foto ind.

Du skal vælge, hvem du tager udgangspunkt i. Derefter er det nemt at se, hvor du skriver oplysninger om andre ind. Vil du skrive noget om far, mormor eller mors farmor, kan du øverst på hver side se, hvilken person der er tale om, og hvilken generation vedkommende hører til; mors farmor finder du eksempelvis blandt oldeforældre.

Der er gjort plads til gode links til at komme i gang, og på bagsiden er en anetavle, som giver dig et godt overblik.

Udseende og skrivekvalitet

Der er lagt vægt på en smuk forside, som giver andre lyst til at læse i slægtsbogen. Endnu vigtigere har det været, at det er nemt at skrive i bogen, uanset om du skriver med blyant eller kuglepen.

Hvem vil have glæde af Slægtsbog – udfyld den selv?

Hæftet henvender sig til for eksempel til begynderen, som gerne vil have et godt sted at begynde, og som ikke ønsker at benytte et slægtsforskningsprogram. Hæftet er med sine 36 sider overskueligt at finde rundt i. Øverst på siden er det nemt at se, hvem du arbejder med.

Den mere erfarne vil måske bruge det som gave til sig selv eller andre. Den smukke forside appellerer til, at man læser i hæftet. Med Slægtsbog – udfyld den selv får du en nem måde at medbringe din slægtsforskning på.

Derudover er hæftet GODT TIL BØRN, som kan tage det med til bedsteforældre og få dem til at fortælle om slægten.

Så har jeg modtaget bogen.
Tak for det,  jeg vil glæde mig til at få et større overblik over mine nærmeste aner. – Karina Nielsen om Slægtsbog – udfyld den selv

6 dage senere skrev Karina:
“Kan jeg bestille en til?
Den er rigtig god, og man får et bedre overblik?”

Super god ide med det hæfte. Jeg har efterlyst et sådan længe i stedet at have en million notater liggende, og hvor jeg kan finde det, jeg skrev. Lige det jeg søger. – Kirsten Jensen om Slægtsbog – udfyld den selv

Tak for slægtsbogen. Jeg vil gerne have tilsendt en mere, så jeg kan lave en om min mands slægt.  – Gurli Nielsen om Slægtsbog – udfyld den selv

Det er nogen fantastiske bøger, jeg glæder mig til at udfylde dem 🙂 – Annelise Larsen om Slægtsbog – udfyld den selv

Jeg har fået hæfter i dag. Hvor er de fine. Glæder mig til at give dem liv. – Pia om Slægtsbog – udfyld den selv

Hæfterne kom i tirsdags, og de er fine og nemme at udfylde. Det er vel nok en flot forside med maleriet. – Line om Slægtsbog – udfyld den selv
Jeg har lige modtaget slægtsforskningshæftet. Det ser spændende ud, og det bliver en af julegaverne til vores barnebarn. – Dorrit om Slægtsbog – Slægtsbog – udfyld den selv

7 Replies to “Slægtsbog – udfyld den selv”

1. Jeg har nu 2 bøger til min og min hustrus aner. Men nogen glemte at fortælle at man skal ikke skrive navne på labels og så klistre dem ind. For så at opdage at flere bør udskiftes, for de er ikke aner. Og labels er ikke nemme at fjerne, så nu skrives der med blyant. Kvaliteten af bogen er helt i top. Perfect udført. Jeg er begynder, og savner nogen, der kan vejlede mig. Jeg får hele tiden nye spørgsmål.

1. Hej Ole
      Det lyder, som om du er godt på vej. Grundighed er en god egenskab for en slægtsforsker, og det lyder, som om du er grundig, ellers ville du ikke opdage, at du har sat forkerte personer ind som aner.
      Der er mange ting at holde styr på, men det kommer med øvelsen.
      Mvh. Gitte

2. Jeg har to bøger som jeg nu vil begynde på, men hvad er den bedste pen at skrive med så det er nogenlunde holdbart og ikke tværes ud?

1. Brug en god kuglepen eller en tynd tuschpen. Lad evt. farven tørre inde du bladrer over på en anden side eller lukker bogen.
      Blyant kan forsvinde over tid, men er måske det bedste, hvis man bruger det som et arbejdshæfte og gerne vil kunne rette i teksten.

Rigtig god fornøjelse med Slægtsbog – udfyld den selv.